Catalunya obté els millors resultats de creació d’empreses des de 2007 durant el segon trimestre de 2015

Publicado el 02-10-2015

Fecha de inicio: 22-05-2017

Fecha final: 22-05-2017

Ja està disponible el Butlletí de Demografia Empresarial de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat pel 2n trimestre del 2015 . Durant aquest 2n trimestre de 2015 s’ha aconseguit la millor taxa neta d’entrada de la sèrie histórica, que comença al 2007, suposant el millor balanç entre les empreses creades i les empreses tancades en els últims 8 anys.

imatge2

Concretament, al segon trimestre de 2015 es van reactivar i donar d’alta a Catalunya 30.095 empreses mentre que es van donar de baixa 22.083, resultant en un balanç positiu de 8.012 empreses. De la mateixa forma, la taxa bruta d’entrada d’empreses va ser del 5% conjuntament amb una taxa bruta de sortida del 3,7% establint d’aquesta manera la taxa d’entrada neta positiva de 1,3, és a dir, 0,7 punts per sobre del trimestre anterior. Per una banda, pel que fa a les empreses per nombre d’assalariats, les empreses amb un número d’assalariats entre 1 i 9 han sigut les que han tingut un major creixement (1,7%), seguides per aquelles que no tenen cap assalariat (1,2%). En canvi, les empreses amb més de 50 treballadors presenten una taxa negativa, és a dir, s’han tancant més de les que s’han creat. Aquesta dada va en consonància amb els trimestres anteriors, quan el creixement del teixit empresarial es va basar principalment en les empreses amb menys de 10 assalariats reforçant encara més la importància del sector PIME a nivell català. Per altra banda, pel que fa a les empreses per sector econòmic, trobem creixement positiu als diferents sectors, posicionant-se els serveis com a sector amb una taxa neta d’entrada més elevada (1,4%) a diferència del trimestre anterior quan construcció representava el sector amb un major creixement.

Des de Reempresa us animem a que pugueu formar part d’aquest teixit empresarial reemprenent el vostre propi projecte d’ocupació i impulsant aquesta tendència positiva amb la vostra visió i reptes personals. Recordeu que el Centre de Reempresa de Catalunya posa a la vostra disposició tot un seguit de recursos per tal de guiar-vos i assessorar-vos en tot el procés de convertir-vos en un nou Reemprenedor d’èxit. Pots consultar tota la informació relativa al servei i als recursos oferts a través de la nostra pàgina web www.reempresa.org o personalment amb un dels nostres consultors a través del telèfon 93 266 74 38.

imatge1

¡No us perdeu la propera entrada on us explicarem quins son els principals punts a tenir en compte a l'hora de preparar un procés de compra!

Forma part de Reempresa!

Butlletí de demografía empresarial, 2n trimestre 2015”, Observatori d’Empresa i Ocupació

Informaciones de interés