Vic renova el seu compromís amb la Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses del municipi

Publicat el 25-04-2017

Data d'inici: 25-04-2017

Data final: 25-04-2017Vic, 25 d’abril de 2017. L’Ajuntament de Vic ha renovat aquest dimarts al matí el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya en un acte celebrat a la Casa de la Convalescència, que des del 2013 disposa d’un punt d’atenció de la Reempresa dins de Creacció. Aquest punt d’atencióofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. 

 

A l’acte hi ha assistit l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, la presidenta del Consell Empresarial d’Osona, Lurdes Baulenas, el secretari general de la Cecot i Reempresa, David Garrofé, i la coordinadora de Reempresa a la província de Barcelona, Claudia Massó.

 

A l’acte també hi han participat dos testimonials del programa; Francesc Latorre i Xavier Cardús, cedent i reemprenedor de l’empresa Servitec Barcelona, que han explicat al públic assistent la seva experiència personal amb la Reempresa.

 

El passat mes juny del 2016 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.  

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

 

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

La renovació de l’acord d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar i consolidar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

411 reempreses d’èxit amb una inversió total induïda de més de 19M d’€ a la Diputació de Barcelona

Des de la posada en marxa de l’acord, el 2012, fins al 2016 hi va haver un total de 411 reempreses d’èxit que van generar una inversió induïda de més de 19M d’euros entre els 35 centres locals de serveis a les empreses de la Diputació de Barcelona. Durant aquest període es van inscriure al programa més de 2.117 reemprenedors i 1.327 empreses cedents.

 

Fins a dia d’avui, a Vic hi ha hagut un total de 12 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 321.000 euros i que han salvaguardat 44 llocs de treball. El Punt d’Atenció de Reempresa a la ciutat ha assessorat fins a 35 cedents i a 89 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament.

 

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit supera ja les 1.200 generant una inversió induïda de més de 56M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 29% i un 28% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria, l’agricultura i altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses. Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.

Premsa RSS

Sala de Premsa