Preguntes freqüents entre cedents

Per què és necessària tanta documentació per donar d’alta la meva empresa?

Reempresa verifica la informació publicada al nostre web. Per aquesta raó, necessitem validar diferents aspectes de l’empresa com l’existència de la mateixa, els seus comptes anuals, la propietat, les llicències necessàries per al seu funcionament, els poders per transmetre-la, etc. Tanmateix, tota la documentació sol·licitada és tractada amb la màxima confidencialitat i no s’enviarà a cap reemprenedor/a sense la seva autorització.

El servei de Reempresa manté la confidencialitat?

Reempresa manté la confidencialitat de les dues parts en tot el procés de transmissió. Per garantir el bon servei en les consultes realitzades, tota la informació és tractada amb confidencialitat i professionalitat per l’equip de consultors/es de Reempresa. D’aquesta manera els anuncis que es publiquen mantenen el perfil cec, evitant la identificació del/la propietari/ària de l’empresa.

Un cop donat/da d’alta, què he de fer si m’interessa un anunci del web?

Si ja estàs donat/da d’alta i t’interesses per un anunci, pots introduir el teu DNI a la sol·licitud de contacte amb l’anunciant que veus a sota l’oferta de cessió o contactar amb el teu/teva consultor/a de referència del servei, notificant-li el codi de l’anunci (p.ex. “PC00000” o “PR00000”).

Quant trigaré en vendre la meva empresa? 

El procés de transmissió de l’empresa s’ha de preparar amb l’antelació suficient per fer-ho de manera ordenada i correcte. S’aconsella preparar la transmissió de l’empresa amb un mínim d’un any d’antelació. La venda de l’empresa depèn de múltiples factors entre els que destaquem: motius relatius a oferta i demanda, complexitat de l’operació, motivacions de les parts, finançament, etc. 

Com i qui calcula els preus de cessió desitjats dels anuncis?

Un dels serveis que ofereix Reempresa, als usuaris que ho sol·licitin, és el de valoració de l’empresa, sempre des d’un punt de vista econòmic-financer. Tanmateix, és el/la propi/a usuari/ària qui fixa el preu inicial i l’interval en el qual se sent còmode per començar a negociar la venda de la seva empresa.

És aconsellable venir acompanyat/da del meu assessor/a en un procés de compravenda? 

Els professionals del Centre de Reempresa de Catalunya intermedien en el procés de compravenda des d’una posició neutre i ofereixen assessorament individual i personalitzat tant a la part cedent com a la part reemprenedora. Tanmateix, és aconsellable venir acompanyat pel teu assessor/a de confiança.

Qui publica la informació dels anuncis del web? 

Tota la informació publicada al web de Reempresa és introduïda pels consultors i consultores del servei. Un cop feta la presa de contacte amb l’usuari/ària, i entregada i analitzada tota la documentació requerida, es publica l’oferta de cessió al web.

Puc tenir contacte amb empreses/reemprenedors/es si no em dono d’alta?

Per a gaudir dels serveis de Reempresa és necessari donar-se d’alta al servei. Per donar-se d’alta cal entrevistar-se amb un/a consultor/a del Centre de Reempresa de Catalunya perquè aquest pugui garantir la veracitat de les empreses i les intencions dels reemprenedors i les reemprenedores.

Reempresa em pot proposar cedents/reemprenedors/es que casin amb el que estic buscant?

A Reempresa fem recerca d’empreses que s’adeqüen al perfil de la persona reemprenedora, així com de compradors/es potencials que poden casar amb ofertes de cessió. S’espera una actitud proactiva en la cerca d’anuncis a través de la plataforma web.