L’Ajuntament de Martorell renova el seu compromís amb la Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses de la ciutat

Publicat el 24-01-2017

Data d'inici: 24-01-2017

Data final: 24-01-2017



Martorell, 24 de gener de 2017. L’Ajuntament de Martorell ha renovat aquest dimarts al matí el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya en un acte celebrat al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell, que des del 2013 disposa d’un punt d’atenció de la Reempresa. Aquest punt d’atencióofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. 

 

A l’acte hi ha participat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el vicepresident segon i president de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

 

El passat mes juny del 2016 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.  

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

 

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

423 reempreses d’èxit amb una inversió total induïda de més de 20M d’€ a la Diputació de Barcelona

 

Actualment als municipis de la Diputació de Barcelona ja hi ha hagut un total de 423 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 20M d’euros. Al programa s’hi ha inscrit fins al moment més de 2.176 reemprenedors i 1.340 empreses cedents.

 

Concretament, a la ciutat de Martorell, hi ha hagut un total de 12 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 295.000 euros i que han salvaguardat 44 llocs de treball. El Punt d’Atenció de Reempresa de Martorell ha assessorat fins a dia d’avui a 34 cedents i a 77 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament.

 

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a les 1.107 generant una inversió induïda de més de 50M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 36% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30% i un 27% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

 

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses. Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.

Premsa RSS

Sala de Premsa