El programa Reempresa arriba a l'Urgell per evitar el tancament de negocis

http://www.elpuntavui.cat

Publicado el 12-05-2017

Fecha de inicio: 12-05-2017

Fecha final: 12-05-2017La filosofia del servei Reempresa que impulsen GlobaLleida i la patronal Cecot és posar en contacte els negocis en traspàs que no tenen relleu amb les persones interessades a donar-los continuïtat. D'aquesta manera se n'evita el tancament i es promou l'ocupació. Des d'aquest mes de maig, el Consell Comarcal de l'Urgell disposarà d'un punt oficial de Reempresa que donarà assessorament a les parts implicades en un traspàs. Ahir es va presentar el projecte a la capital de l'Urgell després que el passat mes de març la patronal Cecot i GlobaLleida signessin un conveni de col·laboració per implementar el projecte a les diferents comarques de Lleida. Per ara s'ha presentat a Tàrrega, però ja presta servei a les Garrigues i al Solsonès. Aquesta modalitat de traspàs també serveix perquè no desapareguin serveis al territori. Segons el president del Consell Comarcal de l'Urgell, oficis com el de forner, ceramista, farrer o electricista, entre d'altres, molts cops no tenen un relleu generacional, i es tem que desapareguin. “No podem permetre que aquests pobles quedin sense aquests serveis”, va dir.

El president executiu de GlobaLleida, Ramon Roca, va assegurar que Lleida té un llarg recorregut per explotar aquest model per crear ocupació i frenar el tancament d'empreses.

Un dels exemples que es van poder escoltar durant la sessió va ser el d'un jove que després de perdre la feina va decidir invertir en una serralleria industrial que el seu propietari traspassava per jubilació. Avui és el propietari de la serralleria Cristòfol Almellón.

Entre els assistents també hi havia persones interessades a vendre el seu negoci. Jesús Querol i Teresa Vallès, dels licors Quevall, voldrien que el seu negoci tingués continuïtat després de la seva jubilació.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló, també va ser present a l'acte. El president de la Cecot i del Centre Reempresa Catalunya, Antoni Abad, va destacar que el fet que hi hagi més emprenedors que ofertes de negocis en traspàs és un bon símptoma per al país perquè significa que “és viu i en moviment”.

Font: http://www.elpuntavui.cat

Reempresa en los medios