L’Ajuntament renova el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya

https://elfar.cat

Publicado el 09-11-2018

Fecha de inicio: 09-11-2018

Fecha final: 09-11-2018L’Ajuntament de Viladecans ha renovat el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. El municipi disposa des del 2013 d’un punt d’atenció de la Reempresa ubicat a Can Calderon on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa, promogut per la patronal Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al municipi.  

Durant la signatura del conveni el president de la patronal Cecot del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, ha destacat que “Reempresa és un instrument de creixement d’èxit, que està aconseguint salvar dues empreses al dia a Catalunya. La taxa de continuïtat és del 87% de negocis que continuen. Un 5%, a més, han fet un altre procés de compravenda. Estem parlant d’un èxit d’un 93%”. 

Per la seva part, l’alcalde Carles Ruiz ha ressaltat la importància d’aquest projecte ja que “és una eina magnífica, que sintonitza amb l’estratègia municipal per promocionar l’economia de la ciutat. Es tracta d’una aliança entre el sector públic i el privat per generar un entorn favorable a l’activitat. Una bona ajuda per no perdre llocs de feina i seguir treballant”. 

L’acord renovat significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i permet salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.  

A Viladecans hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 35 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 644.000 euros. Aquests casos d’èxit han permès salvaguardar més de 87 llocs de treball al municipi. El punt d’atenció de Reempresa ubicat a Can Calderon ha assessorat a un total de 60 cedents i a 90 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament. A més de Viladecans, aquest punt d’atenció també dona servei als ciutadans de Sant Climent, Gavà i Begues.

Font: https://elfar.cat

Reempresa en los medios