“Tenia clar que en aquests temps cal fer coses noves i diferents. Vaig pensar que comprar una empresa en funcionament podia ser una bona opció”

Publicado el 18-02-2016Cedent (C): Pol Gibert Ycart | Edat: 27 anys | Reemprenedor (R): Josep Solé Rojals | Edat: 57 anys | Data de la formalització de la compravenda: 17/2/2016

A què es dedica Basic Go?

C: Basic Go és una empresa dedicada al lloguer de cotxes amb conductor. La vaig crear fa tres anys i va ser el meu primer projecte personal. Durant aquest temps he constituït altres activitats i, tot i que Basic Go funciona molt bé, no puc dedicar-me a totes les empreses per manca de temps. Per aquest motiu em vaig plantejar l’opció de cedir-la, abans de deixar-la morir.

Quina és la seva experiència professional?

R: Jo sempre he estat vinculat al sector de la construcció i treballava com a autònom.

Per què es va decidir a reemprendre una empresa en funcionament?

R: Tenia clar que en aquests temps cal fer coses noves i diferents. Vaig pensar que comprar una empresa en funcionament podia ser una bona opció. Vaig cercar a través de Reempresa projectes de cessió que poguessin ser assequibles i així vaig trobar amb Basic Go.

Des del dia de l’alta al servei de Reempresa Basic Go va tenir molts reemprenedors interessats?

C: Si, des del primer moment vaig rebre molts interessos en la proposta de cessió, més o menys uns 15 o 20. Casualment el Josep va ser el primer reemprenedor al que vaig tenir l’oportunitat de conèixer i al que finalment li he cedit l’activitat.

Com varen anar les negociacions?

R: Les negociacions varen ser ràpides i fàcils. Vàrem mantenir la primera reunió a finals d’octubre i posteriorment tres reunions més per a aclarir dubtes i arribar a un acord definitiu.

Reemprendrà vostè sol o ho farà acompanyat?

R: La idea és que sigui un projecte familiar i per tant que hi puguem col·laborar fins a 4 membres de la família. Més endavant, si el projecte creix, poder ens plantegem contractar a més personal.

Heu acordat un temps de gestió conjunta?

R: Sí, hem acordat un acompanyament sense definir el termini però creiem que més o menys serà de 2 mesos.

C: L’acompanyament és important per a poder transmetre el coneixement de l’activitat a la part reemprenedora. Estic a disposició per a poder-los ajudar en tot el que pugui, ja que vull que Basic Go continuï creixent.

Recomanaríeu Reempresa a altres persones?

C: Si, és molt bona idea i la recomanaria a qualsevol persona que s’estigués plantejant cedir la seva empresa. A més, com a emprenedor, penso que la reempresa d’empreses és una opció molt més senzilla que la creació i t’estalvia molts mals de cap, per això penso que també és una bona opció a contemplar per a aquelles persones que vulguin tenir el seu propi negoci.

R: Jo opino que el reemprenedor ha de tenir clara l’opció de reemprendre i fer-ho sempre amb el màxim suport possible. En el meu cas, m’ha ajudat molt venir acompanyat de la meva família.