“Reempresa t’ajuda a fer tots els tràmits per comprar un negoci, et guien pas a pas l’itinerari a seguir”

Publicado el 23-09-2015Nom i cognoms del reemprenedor: Elisabet Vilà Lechón | Edat:35 | Data de la formalització de la compravenda: 01/08/2015 | Activitat actual: Botiga especialitzada en maternitat i criança. | Número de treballadors: 0

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Durant més de 10 anys he treballat com a educadora infantil d’infants de 0 a 3 anys.

Durant aquests anys he realitzat diversos cursets per millorar la meva formació com per exemple “L’escola bressol, l’evolució psicomotora des del infant” i he format part del Consell Escolar Municipal de Santa Maria de Palautordera.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

És una botiga especialitzada en maternitat i criança dirigits a tots aquells mares/pares en espera de tenir un nadó i a més a més a persones que hagin de fer un regal a una dona embarassada perquè ho puguin fer amb un producte original i de qualitat.

3. Quines van ser les seves motivacions per Reemprendre?

Fonamentalment les principals motivacions van ser que en aquell moment estava a l’atur i no trobava feina de la meva especialització.

4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?

Reempresa disposa d’una pagina web on pots accedir a veure quins negocis estan en traspàs, i allà hi pots trobar tot el que necessites per saber del negoci en qüestió.

En el meu cas, una clienta de la botiga que és amiga meva, em va informar que la botiga estava en traspàs, i a partir d’aquí em vaig posar en contacte amb Reempresa i amb la antiga propietària.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Les negociacions varen durar aproximadament un mes i poc. I aquestes podem dir que no varen ser un camí de flors i violes.

6. De quina manera ha finançat la Reempresa?

La Reempresa ha estat finançada al 100% amb estalvis propis.

7. Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Sí, vàrem estar aproximadament una setmana, tot i que no va ser sencera degut a que tant ella com jo estàvem realitzant tràmits.

Personalment penso que per a futurs reemprenedors haurien de tenir-ho en compte doncs s’aprèn molt del negoci i el funcionament d’aquest.

8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?

Sí,  d’una gestora.

9. Què us ha aportat Reempresa?

Reempresa t’ajuda a fer els tràmits del traspàs del negoci, et guien pas a pas l’itinerari a seguir.

En el cas que hagis de fer la capitalització de l’atur, també t’ajuden.  En el meu cas he tingut molt bona sort i m’han ajudat moltíssim a realitzar aquesta capitalització i per això estic molt agraïda a la Paqui i a l’Edgar.

10. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?

Jo he fet un curs amb Reempresa i una taula rodona amb emprenedors que o bé estaven a la mateixa situació que la meva, és a dir a punt d’obrir un negoci, o bé ja el tenien obert.

Tant una experiència com l’altre m’ha ajudat i m’ha servit de molt, en el cas de la taula rodona el conèixer persones que comparteixi la seva vivència amb el seu negoci et fa plantejar el teu.

11. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Sí, des del meu punt de vista és millor que no pas iniciar un negoci des de 0.

12. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Hi ha hagut moments difícils, complexos i amb estrès, però ara que estic a punt d’obrir penso que ha valgut molt la pena fer aquest esforç.

13. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Molta paciència i molts ànims per tirar endavant, que no es un procés fàcil.