"Reempresa ha estat el millor aparador possible per publicitar la venda de la nostra empresa."

Publicado el 19-04-2016Empresa: Cal Matias | Nom del cedent: Matias Leandro Garcia | Nom del reemprenedor: Rafael Lopz Urgel | Activitat: Llibreria quiosc amb administració de loteries mixta al Serrallo (Tarragona)

1. Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa que ha cedit recentment?

Es un quiosc de premsa, revistes i llaminadures amb llicencia de Loterias del Estado

2. Per què va decidir posar-la a la venda?

Per una necessitat de canvi professional i per salut

3. Quin tipus de reemprenedor necessita la seva empresa? Quin es el perfil idoni?

Una persona voluntariosa, oberta i amb “don de gentes”

4. Quin servei li ha ofert Reempresa? Per què va decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya?

Reempresa ha estat el millor aparador possible per publicitar la venda de la nostra empresa. Que estigui avalat per la Generalitat em va donar confiança. I que no hagi significat cap cost ni pel cedent ni pel reemprenedor també es important.

5. Creu que és important proposar-li al reemprenedor interessat un període de treball en comú per transmetre el know-how empresarial?

No tan sols important, sinó necessari. Depenent de cada negoci, aquest temps hauria de ser mes o menys llarg, pero es imprescindible per poder transmetre els coneixements adquirits pel cedent cap al reemprenedor.

6. Com han estat els processos de matching i les negociacions amb els diferents interessats que ha tingut la seva empresa? Han estat difícils les negociacions?

Difícils no, dures si. Sempre costa desprendre’s d’un negoci en el que has dedicat una gran part de la teva vida.

7. Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hagués agradat a vostè tenir aquesta oportunitat?

Això depèn de cadascú. En el meu cas, una línia del negoci estava creada, però si que vaig crear la segona línia, la llibreria nàutica. En el cas actual, el reemprenedor precisament valora molt el fons de comerç que adquireix, i no comença de zero, sino que continua amb la tasca empresarial duta a terme durant molts anys. Es clar que es positiu i per aquest motiu Reempresa te força èxit.