“Reempresa em va mostrar quines opcions tenia per poder sortir de la situació d’atur en la que em trobava. Em van ajudar a definir el tipus d’empre...

Publicado el 15-12-2014

“Reempresa em va mostrar quines opcions tenia per poder sortir de la situació d’atur en la que em trobava. Em van ajudar a definir el tipus d’empresa que podia reemprende i a tenir el meu propi negoci”

fotocasexit-300x225
Nom i cognoms del reemprenedor: Daniela Sosa
Edat 39
Data de la formalització de la compravenda 25/10/2014
Activitat actual Xarcuteria
Nombre de treballadors: 0

 

  1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?
    Vinc d’una família de comerciants, sempre he treballat de cara el públic en el sector de l’alimentació.
  1. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
    Xarcuteria.
  1. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?
    Em trobava en una situació d’atur de llarga durada i no trobava cap feina fixa.
  1. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?
    Bàsicament vaig buscar empreses que s’adaptessin al meu perfil. Sempre havia estat en el sector de l’alimentació i manipulació d’aliments de cara al públic. Per altra banda, la cerca va ser relativament curta, vaig anar a CECOT al mes d’abril i a finals de juny ja em vaig reunir amb el cedent.
  1. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
    Les reunions van ser relativament ràpides, vam iniciar el procés al mes de juny i a l’octubre ja vàrem arribar a un acord. El que va ser més difícil vas ser obtenir finançament bancari.
  1. De quina manera ha finançat la Reempresa?
    El 50% amb recursos propis i la resta amb  finançament bancari.
  1. Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?
    Abans d’iniciar l’activitat li vaig demanar informació al cedent sobre el tipus de clients que tenia el negoci, les seves costums, el gènere que més es venia, tipologia de proveïdors, tipus de pagaments a aquests proveïdors, etc.  El primer dia el cedent va estar al meu costat explicant-me en més profunditat tot el funcionament del negoci, i com que jo havia treballat tota la vida en aquest sector, ja em vaig veure en cor de continuar-ho.
  1. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
    La majoria de tràmits els vàrem realitzar a través de l’Ajuntament de Terrassa, però el contracte de compravenda i de lloguer ens el va fer el gestor del cedent.
  1. Què us ha aportat Reempresa?
    Reempresa em va mostrar quines opcions tenia per poder sortir de la situació d’atur en la que em trobava. Em van ajudar a definir el tipus d’empresa que podia reemprende, em van explicar les avantatges de reempendre i per últim em van ajudar a tenir el meu propi negoci.
  1. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?
    Vaig anar a les xerrades de Reempresa de Cecot on em van explicar les avantatges i desavantatges de reemprendre, em van donar tota la informació del procediment, tipus d’empreses que podia trobar, on i com buscar les empreses a través del web, etc.
  1. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
    Valoro positivament la reempresa com a alternativa a la creació, ja que és molt més pràctic i t’estalvies despeses extres que comporta la creació d’empreses.
  1. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?
    És una experiència positiva. Ara m’aixeco als matins i tinc un lloc on anar a treballar i sé que tindré uns ingressos a final de mes. Gràcies a aquest programa, he conegut una alternativa per ocupar-me i m’han donat les facilitats perquè ho aconseguís. A més, valoro molt positivament la gent que m’ha atès, tant els professionals de Cecot com els de l’Ajuntament de Terrassa.
  1. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?
    Li diria que s’animi, que es posi les piles i que ho intenti!  Que es tregui del cap la idea de que no podrà, perquè si ho vol, sí podrà! I també li recomanaria, en especial, que elabori el pla de d’empresa perquè això l’ajudarà molt a poder continuar el negoci.