"Per a nosaltres tot això era nou i el fet de tenir persones expertes que t’ajuden i assessoren en tot el procés et proporciona una gran seguretat"

Publicado el 29-02-2016

Reempresa

Cedent (C): Diego Gómez | Edat: 44 | Reemprenedors (R): Yonathan Manuel Calvet i Cristian Guillén | Edat: 37 i 28 | Data de formalització de la compravenda: 20/01/2016

1 - Com vau conèixer Reempresa?

C: Vaig conèixer Reempresa a través d’un amic que estava al cas de la nostra intenció de cedir l’activitat i que coneixia prèviament el servei.

R: Vam conèixer Reempresa a través del Diego, el propietari de la perruqueria. Ens va comentar el funcionament del servei i els seus avantatges i ens va posar en contacte amb ells.

2 - A què es dedica l’empresa?

C: L’empresa es va constituir al 2006 a Barcelona i es dedica a la gestió de salons de bellesa i perruqueria.

3 - Quin ha estat el motiu de la venda?

C: El motiu de la cessió ha estat el canvi de país per raons personals.

4 - Quin creu que era el perfil idoni per reemprendre la perruqueria? 

C: El perfil idoni per continuar amb l’activitat era el d’un o varis perruquers que desitgessin iniciar la seva carrera com a professionals independents. En aquest sentit, aquesta idea s’ha acabat confirmant amb el perfil que ha adquirit finalment la perruqueria.

5 - Quina ha sigut la vostra experiència i formació prèvia a la compra de la perruqueria?

R: Els dos som perruquers.

6 - Com vau arribar a plantejar-vos la compra del vostre propi negoci? Com us plantegeu el futur del mateix?

R: Portàvem molts anys plantejant-nos donar el salt però no es va donar el moment idoni per portar-lo a terme fins el dia d’avui.

Per a nosaltres era un somni tenir el nostre propi negoci ja que és un projecte pel qual hem lluitat molt per poder aconseguir-ho.

En aquest sentit, plantegem el nostre futur amb expectatives de creixement del negoci. Ara mateix acabem de començar i estem molt agraïts de la bona resposta que estem tenint per part dels clients així que amb dedicació, ganes i il·lusió tot és possible.

7 - Com definiríeu el procés de compravenda de la perruqueria? Quines dificultats i facilitats us heu trobat?

C: Un procés molt ordenat, transparent i clar. Des de Reempresa ens han indicat la documentació necessària per a realitzar el traspàs, així com la redacció dels models de contractes de compravenda, i ens han orientat en tota la negociació.

R: En totes les gestions referents a Reempresa definiríem el procés de compravenda com a excepcional. Et guien, t’ajuden, t’aconsellen i fan que sigui més amè. Per a nosaltres tot això era nou i el fet de tenir persones expertes que t’ajuden i assessoren en tot el procés et proporciona una gran seguretat.

Per a la resta de tràmits y gestió de documentació paral·lels recomanaríem tenir paciència.

8 - Com valoraria la complexitat d’un procés de compravenda? Creu que és important l’assessorament per part de persones especialitzades en compravenda?

C: Crec que és un procés complex. Valorem l’experiència amb un 10 ja que hem rebut una atenció molt amena i professional.

R: Per a nosaltres va ser molt important l’assessorament que vam  rebre ja que tot això ens era totalment desconegut. El fet de tenir una persona experta que t’ajuda i assessora en tot el procés de compravenda es un factor important i un aspecte a agrair. Valorem l’experiència amb un 10.

9 - Què us ha aportat l’assessorament de Reempresa en el vostre cas?

C: Per la nostra part, ens ha donat la possibilitat de conèixer un servei molt professional i necessari que pot ajudar-me en altre processos i que pot ajudar a altres persones que conec.

R: Per la nostra part, ens ha aportat molta seguretat en tot el procés.

10 - Tenint en compte la vostra experiència, què recomanaríeu a una persona que es planteges la compra de la seva pròpia empresa?

C: Primer de tot preguntar-se per què ho fa i analitzar els motius pels quals vol cedir el seu negoci. A continuació faria una valoració del negoci i de l’entorn per a poder establir un preu i la forma d’efectuar la transacció. Una vegada establert això, començaria amb el procés de cerca del comprador, el qual crec que ha de dependre en gran mesura del tipus de negoci. Finalment, orientaria al comprador a que s’assessorés sobre quines són les possibilitats d’adquirir el negoci i quin és el procés per tal de portar-ho a terme i assegurar la continuïtat de l’activitat. En aquest sentit, crec que la orientació per part d’una entitat especialitzada com Reempresa és clau en tot aquest procés.

R: Creiem que l’aspecte més important és poder tenir un bon assessorament des de l’inici. A més, també és important ser pacients pel que a les diferents gestions necessàries al llarg d’un procés de compravenda.

11 - Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa d’un projecte de negoci. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hauria agradat disposar d’aquesta oportunitat?

C: Sí, m’hagués agradat reemprendre una activitat ja existent. Crec que es simplifica i facilita molt tota la tasca de gestió empresarial.

12 - Recomanaria Reempresa a algun conegut?

C: Sí, la recomanaria. De fet ja l’he recomanat.

R: Sí, sense dubte. És un servei molt útil.