La Botigueta de l’Amor, nova reempresa a Girona!

Publicado el 25-04-2013

“Reempresa m’ha aportat la possibilitat de reincorporar-me en el món laboral i l’ajuda necessària per tenir un negoci propi sense necessitat de crear-lo des de zero.”

“Reempresa m’ha aportat la possibilitat de reincorporar-me en el món laboral i l’ajuda necessària per tenir un negoci propi sense necessitat de crear-lo des de zero.”

labotigueta
Nom i cognoms del reemprenedor:  Marti Planas Ayats
Edat: 38
Data de la formalització de la compravenda: Abril 2012
Activitat actual: Botiga Eròtica
Nombre de treballadors: 1
Cost de l’operació:  30.000-40.000 €

Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?
Vaig estudiar BUP i posteriorment vaig fer un mòdul de Grau superior d’Esports. La meva experiència professional és d’empleat a una empresa especialitzada en el disseny, producció i distribució de bombes i sistemes de gestió de l’aigua, durant 15 anys.

Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
Actualment gestiono “La Botigueta de l’Amor”, una sexshop on venem diferents productes eròtics, organitzem comiats de solters i taper sex.

Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?
L’atur i les ganes d’emprendre són les principals causes que em van fer decidir per  l’opció de reemprendre. En la situació actual de crisi vaig veure que tenia molt poques opcions de trobar feina i menys trobar-ne una que m’agradés o que em motivés. El fet de tenir la meva empresa i aconseguir que sigui viable és per mi prou motivador.

Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar?
Quan busques feina estàs obert a tot i unes de les opcions que valorava era la de reemprendre. Vaig trobar per Internet la pag web de www.reempresa.org i vaig començar a mirar empreses  que podrien ser viables. Quan vaig trobar una empresa que em va interessar vaig contactar  amb Reempresa a Girona; allà em van informar que feien un curs per reemprenedors, el vaig fer i amb va ajudar entendre el món empresarial i encarar amb garanties el procés de compravenda. Em vaig decidir per la Botigueta de l’amor per les possibilitats que tenia l’empresa. El que em va ajudar moltíssim va ser el recolzament de Reempresa, tant el procés de negociació en el que et veus una mica perdut, com el procés de començar el negoci, i també el dia a dia.

Quant temps van durar les negociacions? Fan ser dures o fàcils?
Les negociacions pròpiament van durar entre dos i tres mesos.  Un cop arribat a un acord amb el cedent sempre et queda el dubte de si has fet una bona o mala compra. Suposo que l’èxit o el fracàs del negoci farà posar la nota final de si van ser dures o fàcils. L’ajuda de Reempresa marcant el timming del procés és una bona guia per facilitar el procés de negociacions, sobretot pels inexperts com jo. En situacions complexes com aquestes sempre estàs més còmode si saps que tens un mediador que ajuda en el procés.

De quina manera ha finançat la Reempresa?
Estava a l’atur i vaig aprofitar la capitalització de l’atur; també hi vaig invertir recursos propis.

Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?
Si, em va ajudar a fer els primers passos. Abans d’agafar el negoci vaig tenir varies reunions on el cedent em va explicar els seus coneixements del negoci. I després quan he tingut algun dubte m’ha ajudat a resoldre’l.

 Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
No, tota l’ajuda que he fet servir ha estat la que m’ha proporcionat el Centre de Reempresa. La veritat no sé si ho he fet bé però he confiat en la seva ajuda.

Què us ha aportat Reempresa?
La possibilitat de reincorporar-me en el món laboral i l’ajuda necessària per tenir un negoci propi sense necessitat de crear-lo des de zero.

Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?
Si, vaig fer el curs d’emprenedoria de 40 hores i em va servir per fer una mirada ràpida sobre  el món empresarial abans  de començar el negoci.

Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
És una opció positiva perquè fa que un negoci segueixi, que doni opció de incorporar gent en el món laboral i tenir la teva pròpia empresa sense necessitat de crear-la. El negoci ja està en funcionament per tant no hi ha un temps improductiu.

Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?
La meva empresa tot just està en els seus inicis per tant és molt d’hora dir si és o serà viable, espero que si! Però el que si que puc dir, és que el recolzament de Reempresa m’ajuda a avançar per fer el meu camí empresarial. Et sents acompanyat en el procés.

Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?
Si té clar que vol tenir el seu propi negoci, aquesta és una bona opció. Et sents recolzat tant per la Alexandra, com per la Sandra, les dues consultores de Girona, i també per la gent que treballa a Reempresa. El recolzament i l’assessorament per mi m’ha donat la confiança per tenir el meu propi negoci.