“Després de buscar molt, finalment he trobat el negoci adient on poder portar la meva pròpia gestió i crear un projecte familiar”

Publicado el 26-08-2016

Nom i cognoms del reemprenedor: Rafael Moreno | Edat: 60 anys | Descripció de l’activitat: bar cafeteria

1. Quines són les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?

Autoocupar-me, ser el meu propi cap i poder formar un negoci familiar són les principals motivacions que em van fer plantejar adquirir un negoci. Vaig anar a Reempresa perquè m’ajudessin en el procés i sobretot a l’hora de elaborar el pla de Reempresa i poder presentar-lo al banc per demanar finançament.

2. Com ha definit el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar?

El que més valorava era el fons de comerç del negoci, no la instal·lació del mateix. M’agradava l’emplaçament  i la clientela d’aquest negoci i vaig decidir-me per ell.

3. Què us ha aportat Reempresa en aquest procés de cerca d’empreses?

Reempresa m’ha aportat orientació en l’adquisició de l’activitat, quina forma jurídica era més adient a la meva situació i informació sobre subvencions.

4. De quina manera has finançat la Reempresa?

Tenia uns diners estalviats que vaig invertir en la compra i la resta vaig sol·licitar finançament bancari.

5. Quines són les avantatges i les dificultats que s’ha trobat en aquest camí per a reemprenedre?

L’avantatge en tot aquest camí han estat els consells i l’acompanyament de la meva consultora.

El desavantatge va ser fiar-me massa de la part cedent, per molt que pensis que son bones persones no et pots fiar del tot i has de demanar tota la documentació per poder tenir-ho tot controlat.

6. Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

Sí recomanaria Reempresa, sobretot pels consells que et donen a l’hora d’afrontar el procés. El consell que dono és que la persona que vulgui adquirir una empresa demani tota la documentació corresponent, s’informi de que està tot en regla i les condicions que s’estableixin siguin les que interessen.