“Amb el servei de Reempresa he pogut analitzar el negoci i conèixer tots els aspectes del procés de compra d’una empresa”

Publicado el 06-04-2018Carlin Napols | Cedent (C): Miguel Laplana i | Reemprenedor (R): Thierry González

Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa que ha venut i per què va decidir posar-la a la venda? 

C:  És una franquícia de papereria, es venen productes relacionats amb papereria, material escolar i llibreria. Vaig posar-la a la venda perquè em van oferir una feina del mateix sector i vaig decidir fer el canvi.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta? 

R:  Perquè volia canviar i tenir un negoci propi i aquesta empresa en concret podia ser una bona base per realitzar l’empresa que volia fer. Em va semblar molt interesant no començar des de zero i aprofitar tot el que hi havia fet. El tipus de producte, la localització, l’estat de la botiga i el tipus de clients han estat els factors que han encaixat amb la meva idea inicial. No buscava reemprendre però al veure això vaig detectar que era una bona opció per no haver de començar des de zero.

 

Vols fer algun canvi o innovació? 

R: Sí, vull oferir més serveis, actualitzant el producte que hi ha i ho vull complementar amb serveis per a pimes (serveis informàtics i de suport de gestió per a les pimes). Tinc previst també fer una petita actualització visual de la botiga.

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia? 

R: Enginyer informàtic i era director d’operacions en una empresa de serveis informàtics.

Quin servei us ha ofert Reempresa? 

R:  Assessorament en totes les etapes per a l’avaluació del negoci, la valoració i tots els passos per a la compravenda. Vaig fer el curs de formació de reemprenedors alhora que avançava amb el procés.

C: Em vaig donar d’alta perquè m’ho va comentar el Thierry. Penso que Reempresa dona més garantia per a les dues parts.

 

Quin consell donaria a una persona que s’estigui plantejant comprar un negoci?

R: Que utilitzi el servei de Reempresa i així podrà veure tots els aspectes de la compra d’una empresa i no només el preu.

 

Com ha estat el procés de venda de la papereria?

C: Cordial i ràpid. Només feia una setmana que tenia el negocien en cessió i vaig conèixer al Thierry. El procés va ser molt àgil i va durar un mes.