La Direcció General de Comerç i la patronal Cecot presenten a Tarragona el Mercat Sectorial de la Reempresa destinat al Comerç

Publicado el 20-06-2017

Fecha de inicio: 20-06-2017

Fecha final: 20-06-2017Tarragona, 20 de juny de 2017. La seu de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona ha acollit aquest matí la presentació del Reempresa – Mercat Sectorial del Comerç, que posa en contacte empresaris del sector del comerç que volen vendre el seu negoci amb persones emprenedores disposades a comprar-lo.

 

La presentació d'avui ha comptat amb la participació de Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Carme Mansilla, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona i d’Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya.

 

Reempresa i la direcció general de Comerç van posar en marxa el primer Mercat Sectorial l’any 2015 fruit del conveni que la patronal Cecot va signar amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya per donar impuls a la implantació sectorial del propi Centre i per tal d’estructurar el mercat de la compravenda de petites i mitjanes empreses a Catalunya. Amb aquest conveni es pretén unificar la política en matèria de transmissió d’empreses, d’acord amb les directrius de l’Entrepreneurship 2020.

 

La implantació sectorial del Centre Reempresa de Catalunya ofereix una oportunitat a tots aquells titulars d’una activitat empresarial que no poden donar-li continuïtat, les persones cedents, amb totes aquells persones reemprenedores que gaudiran dels avantatges de prendre el relleu d’una activitat empresarial existent i consolidada, en comptes de crear una nova empresa.

 

Dades de la gestió de Reempresa – sector comerç

Des de l’inici del projecte, la Reempresa ha assolit més de 1.270 reempreses d’èxit que han suposat una inversió induïda de més de 58.000.000 € i el que és molt important, s’han mantingut prop de 3.700 llocs de treball. D’aquestes, el 35,2% (457 comerços) pertanyen al sector comerç. A la demarcació de Tarragona aquest percentatge és del 32,3%

 

El pes del sector comerç pel que fa al total de les empreses cedents i dels reemprenedors, és del 36% i 28,2% respectivament. Del total de la inversió induïda, el 29,4% recau en el sector del comerç. El preu mig d’un comerç se situa entorn als 48.000€. Del conjunt d’operacions intervingudes, el preu de cessió més baix ha estat de 1.600€, mentre que el més alt a arribat al milió d’euros. Els motius de cessió d’aquestes empreses són diversos principalment: per jubilació (31%), per canvi de professió (14,2%) o per canvi de domicili (9%).

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromès amb el suport als emprenedors, col·labora amb Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms.

 

L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses. Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.

Premsa RSS

Sala de Prensa