La Direcció General de Comerç i la patronal Cecot presenten a Manresa el Mercat Sectorial de la Reempresa destinat al Comerç

Publicado el 15-06-2017

Fecha de inicio: 15-06-2017

Fecha final: 15-06-2017Manresa, 15 de juny de 2017. Els Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Catalunya Central, a Manresa, han acollit aquest matí la presentació del Reempresa – Mercat Sectorial del Comerç, que posa en contacte empresaris del sector del comerç que volen vendre el seu negoci amb persones emprenedores disposades a comprar-lo.

 

La presentació d'avui ha comptat amb la participació de Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya i Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya.

 

Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya ha destacat la importància i el compromís del govern de la Generalitat amb el món de comerç i ha recordat que aquest sector representa el “15% del PIB de Catalunya i dona lloc a més de 400.000 persones a tot el país”. Vilalta a afegit que “des de la da direcció general de Comerç ens agrada que existeixi una eina com Reempresa que serveix per mantenir llocs de treball i també a donar sortida a nous emprenedors donant-los la oportunitat d’agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament”.

 

Per Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, “el que fa gran la Reempresa és que és plena de vivències. Estem parlant d’una eina que ajuda a la gent d’aquest país”. Minoves també ha volgut destacar que el programa “encaixa molt amb els tipus de negocis a tenim a les comarques de la Catalunya Central”.   

 

En aquest sentit, Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya ha volgut agrair el compromís de la direcció general de Comerç de la Generalitat amb el programa Reempresa i ha assegurat que “avui dia, és bastant més fàcil donar continuïtat a un negoci que crear-lo des de zero” gràcies també al “conjunt d’institucions que donen suport a la Reempresa”.

 

Per últim, Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya ha destacat que “el Mercat Sectorial del Comerç que presentem posa a disposició del emprenedors i els empresaris un mercat molt gran de compravenda d’empreses” a més d’assegurar que “els usuaris del servei tenen un punt d’atenció molt a prop de casa seva i 170 tècnics preparats per ajudar-los a vendre o comprar una empresa”.

 

Reempresa i la direcció general de Comerç van posar en marxa el primer Mercat Sectorial l’any 2015 fruit del conveni que la patronal Cecot va signar amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya per donar impuls a la implantació sectorial del propi Centre i per tal d’estructurar el mercat de la compravenda de petites i mitjanes empreses a Catalunya. Amb aquest conveni es pretén unificar la política en matèria de transmissió d’empreses, d’acord amb les directrius de l’Entrepreneurship 2020.

 

La implantació sectorial del Centre Reempresa de Catalunya ofereix una oportunitat a tots aquells titulars d’una activitat empresarial que no poden donar-li continuïtat, les persones cedents, amb totes aquells persones reemprenedores que gaudiran dels avantatges de prendre el relleu d’una activitat empresarial existent i consolidada, en comptes de crear una nova empresa.

 

Dades de la gestió de Reempresa – sector comerç

Des de l’inici del projecte, la Reempresa ha assolit més de 1.270 reempreses d’èxit que han suposat una inversió induïda de més de 58.000.000 € i el que és molt important, s’han mantingut prop de 3.700 llocs de treball. D’aquestes, el 36% (457 comerços) pertanyen al sector comerç.

 

El pes del sector comerç pel que fa al total de les empreses cedents i dels reemprenedors, és del 36% i 28,2% respectivament. Del total de la inversió induïda, el 29,4% recau en el sector del comerç. El preu mig d’un comerç se situa entorn als 48.000€. Del conjunt d’operacions intervingudes, el preu de cessió més baix ha estat de 1.600€, mentre que el més alt a arribat al milió d’euros.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromès amb el suport als emprenedors, col·labora amb Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms.

 

L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses. Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.

Premsa RSS

Sala de Prensa