“Reempresa ens ha donat confiança en el procés de compravenda de la ferreteria, assessorant-nos fins la redacció de l’acord de confidencialitat”

Publicat el 17-07-2017(R) Ana María Bermudez (C) Albert Rossell | Empresa: Ferreteria Rossell, ubicada a Barcelona

A què es dedica l’empresa que ha reemprès recentment i quin tipus d’innovació o canvis li faran els Reemprenedors?

(R) Es tracta d’una ferreteria de barri a Barcelona, i ens vam decidir per aquesta perquè era la més ben organitzada i endreçada de les que vam visitar. En principi no farem cap canvi important i mantindrem la línia de negoci que hi ha fins ara.

Per què va decidir posar-la a la venda?

(C) Per assumptes personals, el meu germà deixa de treballar i ningú es pot fer càrrec de la botiga. Prefereixo traspassar-la abans que posar-hi una persona amb qui no tingui confiança.

Qui es posarà al capdavant del negoci? Com valoreu la possibilitat de que el Cedent us ajudi els primers dies amb la transmissió del know how?

(R) Treballarem jo (Reemprenedora) i el meu fill, Jonathan. És molt important que el Cedent ens presenti als proveïdors i els clients més importants que fan compres recurrents.

Com vau conèixer la ferreteria i quins van ser les primeres passes que vau fer?

(R) Jo no era usuària de Reempresa però vam anar a la ferreteria perquè sabíem que es traspassava  i vam tenir contacte amb el germà de l’Albert que es qui portava el negoci. Després vam trucar-lo i vam quedar un altre dia per veure’ns i va ser quan ens va parlar de Reempresa. Gràcies a Reempresa vam signar un Acord de confidencialitat que ens va donar accés a les dades financeres de la ferreteria que van ser imprescindibles per fer el pla d’empresa i poder aconseguir el finançament bancari.

Quan temps va durar el vostre procés de Reempresa?

(R) Doncs en total uns 2 mesos o una mica més. Quan vam demanar el finançament, es va endarrerir el procés degut als tràmits bancaris però finalment ja ho hem aconseguit.

Quins consells donaríeu a un Reemprenedor o un Cedent que comenci ara algun procés?

(R) Cal assegurar-se que les llicencies estan al corrent i fer tots els números necessaris per assegurar-nos la continuïtat del negoci.

(C) Facilitar la documentació, tot i que és una feinada, dóna confiança al Reemprenedor i demostra transparència.