"Estarem eternament agraïts a Reempresa. És un programa que dóna l’opció de ser empresari a aquelles persones amb menys capacitat econòmica"

Publicat el 14-12-2016

Nom i cognoms del/s reemprenedor/s i edat: Victoria Nugere, 25 anys. Victor Montoro, 27 anys. | Descripció de l’activitat: Restaurant mexicà situat a Empuriabrava.

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Víctor: Pel que fa a la meva formació acadèmica, vaig fer l’educació secundària obligatòria. Posteriorment vaig començar i acabar primer de batxiller tot i que vaig deixar el segon curs a la meitat.

La meva experiència laboral es resumeix en aproximadament 6 anys com a cambrer de sala en el sector de l’hostaleria. També he treballat de dependent a supermercats i botigues d’alcohol però no és important.

Victòria:  Tinc l’Educació Secundaria obligatòria. Jo, com en Víctor, també he treballat durant més de 5 anys com a cambrera de sala, de fet, ens vam conèixer treballant al mateix negoci. Com ell, també he treballat com a dependenta, en el meu cas al sector de la moda però tampoc ho considero important.

2. Quines són les motivacions que us han impulsat a venir a Reempresa?

Bàsicament la motivació ha estat voler lluitar pel nostre futur a través de la creació del nostre propi negoci i manera de treballar. Ens n’hem cansat de treballar per compte d’altres.  

3. Com ha definit el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es basa?

És veritat que ens veiem capaços de tirar endavant negocis d’altres sectors però la nostra idea era exprimir el nostre punt fort que és la nostra experiència en hostaleria. Alguns dels criteris que vam tenir en compte a l’hora de reemprendre van ser la localització del negoci i la seva grandària entre d’altres.

4. Què us ha aportat Reempresa en aquest procés de cerca d’empreses?

De moment podem dir que quasi tot, vam trobar l’empresa a la vostra plataforma digital i el programa d’acompanyament de Reempresa va acabar de donar-nos l’empenta que necessitàvem. Podríem dir que Reempresa ha estat el pont per arribar on som ara.

5. Amb quantes empreses ha tingut contacte?  Fins a quina fase de Reempresa ha arribat? Actualment està en algun procés? Quina és la seva experiència al respecte?

Des del començament ens vam focalitzar en aquesta per la proximitat i per la zona on està situada l’empresa ja que creiem que és una zona propensa a créixer comercialment ja que som molt a prop de reclams turístics com el túnel del vent o el club de paracaigudisme d’Empuriabrava. És cert que vam contemplar altres opcions per si aquesta no arribava a bon port però finalment hem tingut sort amb la primera que hi hem contactat. A la primera reunió que vam celebrar hi va haver connexió entre les parts i ja es va signar l’acord de confidencialitat, després amb l’ajuda de Reempresa vam elaborar el pla de reempresa per poder demanar el finançament necessari per la operació i actualment ja fa una setmana que vam signar el contracte i que hi estem treballant.  

6. Quines són les avantatges i les dificultats que s’ha trobat en aquest camí per a reemprenedre?

Una de les dificultats principals va ser aconseguir el finançament necessari ja que requereix de temps i molta burocràcia. Altres dificultats que vam tenir van ser el propi canvi, ja que s’havia de renovar el local lleugerament per dins i, a més, llençar productes que ja no eren aptes per al consum. Trobar els proveïdors adequats (els antics propietaris compraven a grans superfícies) i canviar la manera de treballar de l’antic propietari també són dificultats inherents a la reempresa.

Pel que fa a les avantatges, ens vam estalviar de muntar un local nou, ja teníem una petita cartera de clients fidelitzada, la flexibilitat econòmica per part dels cedents i, finalment, vam poder aprofitar gran part del menú que ja hi havia només retocant alguns detalls.

7. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? És útil per a encarar el procés de compravenda?

Ens van informar de la formació per a reemprenedors i ens hagués agradat realitzar-la però ens trobàvem ja immersos en plena Reempresa i, a més, l’idea era obrir el més aviat possible tot i que no dubtem que hagués estat molt útil en el nostre cas tenint en compte que mai hem gestionat cap negoci per nosaltres mateixos.

8. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Doncs per la nostra part, i si això tira endavant que tot fa pensar que sí, estarem eternament agraïts a Reempresa. És un programa que dóna l’opció de ser empresari a aquelles persones amb menys capacitat econòmica. En el nostre cas, un objectiu que veiem a llarg termini l’hem pogut assolir a curt termini gràcies al programa de Reempresa.

9. Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

Sí, per suposat, és un projecte molt interessant, com ja he dit abans, per aquelles persones amb menys recursos i, per tant, ho recomanaria sens dubte si cap persona propera a mi volgués tenir el seu propi negoci.