“A un nou reemprenedor li diria que, si té ganes d’emprendre nous projectes laborals, Reempresa és una gran oportunitat”

Publicat el 31-10-2017



Cedents (C): Carles Padullés Garcia i Eva Estevez Pujol | Reemprenedors (R): Eudald Redó Pallissé | Nom de l’empresa: Servi 3 Serveis a domicili, SL.

1. A què es dedica l’empresa Servi 3 Serveis a domicili, SL.?

 C: Servi 3 Serveis a domicili, SL. és dedica als serveis d’assistència personal a domicili: higiene, alimentació, mobilitzacions, acompanyament, neteja de la llar, cura de la roba, ajudes tècniques, perruqueria i podologia i altres serveis personalitzats.

2. Per què vàreu decidir posar-la a la venda? 

C: Es va decidir posar a la venda per problemes de salut, un dels socis que portava el negoci li van diagnosticar una incapacitat i no ha pogut assumir la continuïtat del negoci.

3. Quina és la teva experiència professional i formació prèvia a la compra de Servi 3 Serveis a domicili, SL?

R: Tinc un màster en business intelligence and innovation. Actualment treballava en màrqueting digital per una e-commerce, realitzant la part analítica de les vendes i generació de reports. Vaig venir a Reempresa buscant una empresa de petites dimensions en funcionament que pogués portar jo mateix.

4. I com és que vares decidir comprar aquesta activitat ?

R: És un sector molt diferent a la meva trajectòria professional, però m’agrada i hi veig moltes possibilitats.

5. Un cop reempresa, hi faràs algun tipus d’innovació?

R : Clarament farà falta implementar la digitalització de l’empresa així com també augmentar la presència a les xarxes socials amb l’objectiu de crear una marca reconeixible en l’entorn geogràfic d’actuació.

6. Quin servei els hi ha ofert Reempresa i per què varen decidir adreçar-s’hi?

C i R: Reempresa ens ha ofert el servei d’acompanyament i assessorament en tot el què respecta a la compravenda del negoci.

C: Nosaltres vàrem rebre bons comentaris del servei, després vàrem visitar la seva web i ens va semblar que podia ser un canal més professional i seriós degut a l’acompanyament que ofereixen.

R: Feia temps que volia començar un projecte laboral nou, però em vaig decidir finalment a fer-ho conèixer al Centre Reempresa ja que em donava l’opció de reemprendre projectes empresarials ja en funcionament, fet que limitava els majors riscos de començar de zero.

7. Creieu que és important treballar conjuntament per transmetre el know-how empresarial?

C:És molt interessant un període de treball comú amb el reemprenedor per fer un bon traspàs de tot el negoci, tant en el que respecta a la continuïtat de l’empresa de cara als treballadors, com al tractar-se d’un servei personal, de cara al client/a. També és important una presentació del nou soci a les diferents entitats amb les que hi ha un contracte de treball, per assegurar-los la continuïtat i el bon funcionament del servei ofert.

R: Tenir el suport dels socis de l’empresa és molt important, sobretot quan comences amb un sector totalment nou per mi. Garantir la continuïtat de tots els serveis i la qualitat en la que s’han fet fins ara és un aspecte clau per el creixement de l’empresa.

C i R: No s’ha establert en el contracte un període fix de col·laboració, els cedents estaran disponibles fins que es garanteixi una correcta transmissió del coneixement de l’activitat.

8. Com han estat els processos de matching i les negociacions amb el Reemprenedor de la seva empresa?

C: Els processos de matching han anat tots molt bé, s’han fet reunions tant al Centre Reempresa (CEDEM-Ajuntament de Manresa) com a la pròpia empresa, a mida que hem anat avançant en les negociacions hem anat seguint tots els passos proposats per Reempresa: Acord de confidencialitat, carta d’intencions, contracte d’arres i finalment contracte de compravenda.

S’ha contrastat la informació també amb els assessors/gestors d’ambdues parts i mica en mica hem avançat en el procés.

La durada des de la primera presa de contacte fins a la compravenda ha estat de quatre mesos, hi ha hagut molt bona entesa per ambdues parts. 

9. Vosaltres vàreu crear Servi 3 Serveis a domicili, SL. i sabeu els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valoreu que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació?

C: Arrancar amb cartera de clients facilita la dedicació del reemprenedor a l’expansió del negoci i evita alhora problemes de tresoreria i estructura inicials. També estalvia els tràmits de llicències i registres que en el nostre cas es van prolongar prop de dos anys.

10. Quins consells li donarieu a un possible nou reemprenedor?

C: Assimilar els coneixements i domini de l’empresa. Familiaritzar-se amb el personal i la planificació del mateix. Assolir coneixements de comptabilitat. En segona fase promocionar l’expansió  de l’empresa amb la captació de un quart client estratègic i l’oferta de nous serveis. Cal que aprofundeixi amb el coneixement del negoci al que es vol incorporar, per tal que al donar el pas sigui conscient dels esforços i satisfaccions que li representa.

R: Li diria que si té ganes d’emprendre nous projectes laborals, Reempresa és una gran oportunitat que és important tenir en compte, ja  que et proporciona un gran nombre d’oportunitats. Si finalment es  decideix a reemprendre, primer de tot crec que hauria d’informar-se de quina empresa pot ser la que hi ha darrere de l’anunci de cessió, així com també veure en quin moment es troba el sector al qual pertany l’empresa. També és bàsic ser sincer amb un mateix i pensar si realment està capacitat o no per portar endavant aquest projecte desitjat. A partir d’aquí si les reunions fructifiquen és important generar un clima de confiança amb els cedents i obtenir el màxim d’informació sobre l’estat actual de l’empresa a tots nivells per poder-la avaluar amb un assessor fiscal/gestor que l’aclareixi dubtes i t’aconselli correctament.