L’Ajuntament de Pineda de Mar renova el seu compromís amb Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses del municipi

http://www.radiopineda.cat

Publicat el 06-04-2017

Data d'inici: 06-04-2017

Data final: 06-04-2017L’Ajuntament de Pineda de Mar ha renovat aquest dimarts al matí el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya en un acte celebrat al Centre Innova de l’ajuntament, que des del 2014 disposa d’un punt d’atenció de la Reempresa. Aquest punt d’atenció ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. 

A l’acte hi ha participat l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, el gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Leandre Mayola, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, la presidenta de la FAGEM, Roser Moré i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

Durant l’acte, David Garcia i Joana Gamez, reemprenedor i cedent respectivament d’una botiga de joguines ubicada al municipi, han explicat davant del públic assistent l’experiència de cedir i reemprendre gràcies a l’ajuda dels tècnics de Reempresa del Centre Innova.  A l’acte també hi ha assistit Manel Mora, director de l’Àrea de Negoci de CaixaBank, entre d’altres representants de l’entitat financera que donen suport i assessorament financer als projectes i tècnics de Reempresa al territori a més d’empresaris i emprenedors interessats en el programa. Han assistit també les alcaldesses de Malgrat, Canet de Mar, la primera tinent d'alcalde de Calella, i regidors i regidores de Pineda i l'Alt Maresme, encapçalats per la regidora de Promoció Econòmica, Carme Aragonès, i el regidor de comerç i adjunt a alcaldia, Francesc Horta. Han inaugurat una placa a l'entrada del Centre Innova com a Centre Reempresa.

Escolta les entrevistes al programa És Migdia: http://alacarta.radiopineda.cat/#/programs/esmigdia/radiopineda_podcast_2950

A Pineda hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 3 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 57.000 euros.

Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar un total de 9 llocs de treball al municipi. El Punt d’Atenció de Reempresa ubicat al Centre Innova ha assessorat a un total de 25 cedents i a 21 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament.

Durant el període 2012-2016, hi va haver un total de 411 reempreses d’èxit a la Diputació de Barcelona que van generar una inversió induïda de més de 19M d’euros. Fins el 2016 es van inscriure al programa més de 2.117 reemprenedors i 1.327 empreses cedents.

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

Reempresa als mitjans