GLOBALLEIDA, punt d'atenció oficial del Centre de Reempresa de Catalunya

http://www.teleponent.cat

Publicat el 06-03-2017

Data d'inici: 06-03-2017

Data final: 06-03-2017El consorci GLOBALleida amb la signatura de l’acord de col·laboració  amb la patronal Cecot es compromet a consolidar el programa de Reempresa a la província de Lleida com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, GLOBALleida  desenvoluparà el treball en xarxa amb els diferents Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

Des del punt d’atenció s’oferirà assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

A l’acte hi ha participat el president executiu de GLOBALleida Ramon Roca, el conseller delegat Oriol Oró, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

GLOBALleida com a entitat de promoció econòmica contribueix al desenvolupament econòmic, empresarial i territorial en tot l’àmbit de la demarcació de Lleida a través del foment de l’emprenedoria i l’ocupació, el suport a la innovació i la competitivitat i  cohesió social.

La patronal Cecot és una entitat multisectorial que promou i defensa els interessos de les empreses catalanes, oferint un servei innovador i de qualitat.

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de Lleida i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

A dia d’avui, els casos d’èxit a la demarcació de Lleida han estat 72 amb una Inversió induïda de 1.849.684,72€.

GLOBALleida se suma a l’extensa xarxa d’organismes públics, organitzacions empresarials i entitats professionals que fan possible que, cada dia, cedents i reemprenedors es coneguin. En aquest sentit, Reempresa formarà als tècnics de promoció econòmica dels Consells Comarcals de la província de Lleida.

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a les 1.162 generant una inversió induïda de més de 54M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 36% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30% i un 27% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.

Font: http://www.teleponent.cat

Reempresa als mitjans