La Diputació de Girona inicia amb el Consell Comarcal de la Selva la implantació de Reempresa a les

07-11-2013

dsc_1021

El programa “Reempresa” de la Diputació de Girona, que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo, comença a implantar-se a la demarcació. Aquesta implantació es durà a terme inicialment per mitjà de les àrees de promoció econòmica del Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Figueres i que, a partir del 2014, es preveu que es faci també mitjançant d’altres ens locals de les comarques gironines.

Presentació al Consell Comarcal de la Selva
El Consell Comarcal de la Selva ha presentat avui el programa en un acte celebrat a la seu de Santa Coloma de Farners, i la setmana que ve l’Ajuntament de Figueres farà el mateix. La presentació d’avui ha comptat amb la participació de Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva; Ramon Soler, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació; Antoni Abad, president de la patronat Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, i Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya. Durant l’acte, els ponents han manifestat que el programa permetrà impulsar i estructurar la transmissió d’empreses de manera que es generarà creixement econòmic i s’evitarà tant el tancament de negocis econòmicament viables com la destrucció d’ocupació.

Afavorir la continuïtat de les empreses
El programa “Reempresa”, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.
“Reempresa” oferirà assessorament i impartirà formació a tots dos col•lectius (cedents d’empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió.
Així mateix, el projecte es complementa amb dues guies informatives —l’una, enfocada als empresaris, i l’altra, als emprenedors— i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de traspàs i que permet sol•licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i la demanda d’empreses.
Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la demarcació de Girona.

Cent reempreses d’èxit amb una inversió total induïda de 5.265.044 euros
El Centre de Reempresa de Catalunya, que s’està implantant en diferents indrets de Catalunya des de finals de l’any 2011, ha aconseguit tancar un total de 100 casos de reempreses, que han suposat una inversió total de 5.265.044 euros, distribuïts per sectors de la manera següent: el 50 % d’inversió respon a reempreses d’èxit en el sector del comerç; el 29 %, a reempreses d’indústria; el 15 % pertany al sector de serveis, i un 6 % de la inversió de les reempreses d’èxit pertany al sector de l’hostaleria.
Un 33 % de les reempreses d’èxit pertanyen al sector del comerç; un 31 %, al sector de serveis; un 24 %, al sector de l’hostaleria, mentre que un 12 % de les reempreses tancades són del sector industrial.

Fotos: Àrea de Comunicació Consell Comarcal de la Selva   Per a més informació: Consell Comarcal de la Selva
Montse Codina, Responsable de Comunicació
comunicacio@selva.cat - 972 842 161   Oficina de Comunicació Diputació de Girona
comunicacio@ddgi.cat - 972 185 038   Dept. de Comunicació de la patronal Cecot
comunicacio@cecot.org - 630 918 026