L’alcaldessa destaca que el servei Reempresa, impulsat per la Cecot i la Diputació, encaixa en l’estratègia econòmica i d’emprenedoria de Sant Cugat

04-02-2014

reempresa1
L’Ajuntament acollirà un punt d’atenció d’aquest servei, que promou un mercat de compra-venda de petits negocis a Catalunya. L’objectiu és assessorar tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com als reemprenedors disposats a donar-li continuïtat

Aquest migdia s’ha signat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, la Cecot i la Diputació de Barcelona per tal d’implantar “Reempresa” a Sant Cugat. L’acte, presidit per l’alcaldessa Mercè Conesa, ha comptat amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha presidit aquest migdia a la Sala de Plens la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, la Cecot i la Diputació de Barcelona per tal d’implantar el servei “Reempresa” a Sant Cugat. L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el president de la patronal Cecot, Antoni Abad; el tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas; el director del Centre Reempresa de Catalunya, Albert Colomer; i el president de l’Associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix.

Reempresa és un mercat de compra-venda de petits negocis que, sigui pel motiu que sigui, tenen la intenció de tancar. L’objectiu d’aquest servei és impulsar la transmissió d’empreses econòmicament viables, evitar la destrucció d’ocupació i oferir oportunitats a emprenedors. Gràcies a l’acord signat avui, Sant Cugat disposarà a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) d’un punt d’atenció de Reempresa on s’oferirà assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com als reemprenedors disposats a donar-li continuïtat.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que “Sant Cugat s’incorpora a Reempresa amb il·lusió i amb voluntat de seguir dinamitzant la nostra ciutat per crear noves oportunitats”. Conesa ha remarcat que “aquest nou servei encaixa perfectament en la nostra estratègia econòmica, que promou la creació d’empreses però també vol evitar que en desapareguin. Per això el nostre repte és evitar perdre negocis i, alhora, mantenir la qualitat del nostre teixit empresarial i del comerç que fa ciutat. Un teixit que permet a Sant Cugat mantenir una ràtio equilibrada entre la població activa i ocupada”. Conesa ha afegit que aquesta estratègia econòmica es complementa amb una estratègia per promoure les polítiques socials i medioambientals.

D’altra banda, el president de la Cecot, Antoni Abad, ha destacat que “Reempresa és un mercat d’oportunitats en la compra-venda de negocis. Volem promoure la continuïtat del nostre teixit empresarial i oferir oportunitats a emprenedors”. Abad ha explicat que ens aquests moments hi ha uns 450 negocis que es venen a través d’aquest servei i que el preu mitjà de cada venda oscil·la entre els 40.000 i els 200.000 euros.

Finalment, el vicepresident primer i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, ha destacat “que Reempresa és un exemple de col·laboració público-privada que té un efecte positiu per als ciutadans”. Civil també ha dit que en aquests moments 25 ciutats de la província ofereixen aquest servei.

El servei Reempresa

Des de la seva posada en marxa l’any 2011, Reempresa ha donat continuïtat a 180 empreses que tenien previst cessar la seva activitat, amb una inversió induïda de 8.897.035 €. El servei creix a gran velocitat: 13 reempreses d’èxit l’any 2011, 57 l’any 2012 i 101 l’any 2013. Això vol dir, durant l’any passat, que s’han salvat dues empreses catalanes per setmana.

Fotografia

- Descarregueu aquí la fotografia de l’acte. És de Localpress. En cas de publicar-la, us agrairíem que en citéssiu la font.