11-10-2011
Avui, la Delegació del Govern de Girona ha acollit la segona presentació de Reempresa, després de l’acte inaugural al Palau de la Generalitat el passat mes de juliol. Eudald Casadesús, delegat del Govern Girona, ha destacat “que la intenció del govern és la de ser amic de l’empresa dintre del marc de la situació tan difícil que viuen les finances publiques. Des del govern s’han impulsat iniciatives per tal d’aconseguir una administració més àgil i accessible per a les empreses. Fins ara entre la gent que tenia empenta hi havia la imatge de que s’havien de saltar l’administració i ara amb la Reempresa, un programa de col•laboració publico-privada, es demostra que s’hi pot col•laborar.”
Per la seva part, Salvador Estapé, director general de la Direcció General d’Afers Econòmics de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que el departament de Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha decidit ampliar el fons de Reempresa per al proper any. “Des de l’administració creiem que la Reempresa és un model de creixement empresarial fonamental. Estem davant d’una situació econòmica difícil i per això cal impulsar iniciatives com aquesta des de l’administració per tal de redreçar la situació econòmica.”
“L’objectiu principal del Centre de Reempresa de Catalunya és que no tanqui cap empresa”, amb aquesta afirmació introduïa la seva exposició el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer. “Tot i que els últims anys les polítiques de les administracions han estat encaminades a fomentar la creació d’empreses, sabem que el 85% de les empreses creades moren als 5 primers anys, però les que queden no tenen mecanismes per assegurar la seva continuïtat”.
El principal benefici de Reempresa és salvaguardar el patrimoni econòmic del nostre país, el teixit empresarial i l’ocupació. El centre de Reempresa de Catalunya permet que aquestes empreses viables, quan es troben davant de la decisió de tancar, trobin un mecanisme efectiu que permeti la seva continuïtat. Es tracta d’un mercat estructurat d’empreses, que ja existeix a Europa i Estats Units i que aquí encara es insòlit.
, president de la patronal Cecot ha afirmat que “l’objectiu global de tots és tenir una societat business oriented. Hem d’emfatitzar que l’empresa és la cèl•lula mare d’una economia lliure. Des de la Cecot hem volgut promoure la Reempresa per passar a l’acció, A call for action!, per promoure iniciatives que ajudin a fer empreses en un entorn econòmic com el que estem vivint perquè no ens podem permetre perdre cap empresa”. Abad ha volgut aprofitar l’ocasió per demanar a empresaris i autònoms, a les organitzacions empresarials, a les institucions, a la Cambra de Comerç de Girona i als ajuntaments de la província que facin seva la Reempresa. Que actuïn com a prescriptors al territori per tal d’evitar el tancament d’empreses que són viables”. Antoni Abad
El Centre de Reempresa de Catalunya, està co-finançat amb un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2007-2013. Objectiu de Competitivitat Regional i Ocupació i pel Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
Durant el primer any d’activitat del CRC s’ha aconseguit atendre més de 220 empreses cedents i 170 reemprenedors preparats per començar els casaments propis del projecte Reempresa (des de juliol del 2010 fins al setembre de 2011).