Mollet s’incorpora al Centre de Reempresa de Catalunya per impulsar la transmissió d’empreses i evitar el tancament de negocis

15-01-2014

14-01-14-presentacic3b3-de-reempresa-a-mollet-039

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha signat aquest migdia el conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Patronal Cecot per tal d’incorporar-se al Centre de Reempresa de Catalunya, un servei que impulsa la transmissió d’empreses amb l’objectiu d’evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació.

La presentació d’aquest servei ha tingut lloc aquest migdia a les instal·lacions de l’Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO) i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs; el vicepresident primer de la Diputació i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad; i el regidor de Formació i Iniciatives Empresarials de l’Ajuntament de Mollet, Josep Ramon Bertolín. L’acte ha comptat també amb l’assistència de nombrosos ciutadans interessats en el servei.

A partir d’aquest mes de gener, Mollet disposarà d’un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya, ubicat a EMFO. El Centre de Reempresa és una iniciativa público-privada que dóna resposta a la necessitat de petits empresaris que han de tancar un negoci que rutlla, ja sigui per motius de jubilació o personals, amb la conseqüent pèrdua de teixit empresarial i de llocs de treball.

“Reempresa és una alternativa eficaç a l’antic cartell de ”Es traspassa” o al boca-orella i ,a més, ofereix assessorament al nou emprenedor per fer créixer i modernitzar el negoci”, ha explicat Antoni Abad, president de Cecot i del Centre de Reepresa de Catalunya, que ha assegurat que el servei cobreix una autèntica necessitat per donar solució a l’empresari que vol tancar i, a la vegada, crear una oportunitat per a un altre empresari emprenedor. Reempresa materialitza unes dues operacions de compra-venda a la setmana.

L’alcalde, Josep Monràs, ha assegurat que “l’Ajuntament de Mollet és obert a qualsevol iniciativa que tingui la clara voluntat d’ajudar el teixit empresarial; en aquest cas evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al municipi”. Monràs hadestacat que, durant l’any 2013, els serveis d’ocupació municipals han ajudat a la creació de 40 empreses noves a Mollet i a materialitzar unes 900 insercions al mercat laboral.

El president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, ha destacat que el Centre de Reempresa de Catalunya és un repte important i molt reeixit per a la Diputació. “La col·laboració amb el món privat és molt efectiva i fer-ho a través de les empreses municipals d’ocupació ha estat un veritable encert”.

La Diputació de Barcelona i la Patronal Cecot van signar fa més d’un any i mig un acord de col·laboració per difondre i estendre la Reempresa com a model d’emprenedoria i creixement empresarial consolidat a la província de Barcelona.

Mollet del Vallès, 14 de gener de 2014
Departament de Premsa i Comunicació
Ajuntament de Mollet
Telèfon 93 563 51 07
Mòbils 692 62 32 83 / 650 01 75 86
premsa@molletvalles.cat