05-04-2013
En el marc de les iniciatives que l’Ajuntament de Santa Coloma està executant per impulsar l’economia local, el proper 15 d’abril es posa en marxa a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet un nou servei per a emprenedors i emprenedores, un Punt d’atenció del Centre de Reempresa de Catalunya. La seva funció serà posar en contacte a persones que volen emprendre un projecte empresarial o negoci sense partir de zero amb empresaris i empresàries que volen cedir la seva empresa o negoci; d’aquesta manera emprenedors o emprenedores prenen el relleud’un projecte empresarial ja existent per rellançar-lo, consolidar-lo i fer-lo créixer.
Per a oficialitzar aquesta iniciativa a Santa Coloma, aquest matí s’ha celebrat a la Sala de Govern de l’Ajuntament l’acte de signatura de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, impulsors d’aquesta iniciativa. A l’acte han estat presents l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el vicepresident primer i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad; el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació i president de Grameimpuls, Carles Combarros, i el director del centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.
Amb aquest conveni es materialitza l’arribada de Reempresa a la ciutat, un servei que també podran aprofitar empreses i emprenedors de Badalona i Sant Adrià del Besòs, i que estarà ubicat a les dependències del Servei de Foment Empresarial de Can Peixauet de Grameimpuls (a l’avinguda de la Generalitat 99-101). Santa Coloma de Gramenet es converteix en una de les 9 ciutats catalanes que ofereixen un Punt d’atenció de Reempresa, per a informar i assessorar empresaris i empresàries en la cessió de l’èxit empresarial a Catalunya a través de la compra i venda de negocis en marxa. Actualment les ciutats de Barcelona , Granollers, Manresa, Igualada, Mataró, Sabadell, Terrassa i Viladecans també hi disposen d’aquest servei.
“Per a Santa Coloma”, en paraules de l’alcaldessa“la mesura constitueix un pas més en la lluita contra les conseqüències de la crisi econòmica que estan patint moltes famílies, empreses i comerços locals, a partir d’un servei gratuït que ha demostrat ser eficaç i amb el valor afegit de la innovació a les ciutats on s’ha implantat”. En aquest sentit, segons estudis de Reempresa, es calcula que aquest model impulsa un 15% d’empreses i comerços locals que, d’altra manera, haurien de tancar. “Es preveu que amb el Punt de Reempresa, ajudarem a consolidar unes 50 empreses i negocis a la ciutat”, ha afegit l’alcaldessa.